Bowlingtalanger fick proffstips

Länets unga bowlingelit samlades i helgen i Älvsbyn för att rulla kloten inför en av landets bästa tränare, Gert Fransson. Under två dygn fick ett 15-tal ungdomar teori men även handfasta tips på allt från ansats till steglängd.

Robin Karlsson, Piteå, och Hanna Nilsson, Älvsbyn, hade en stunds paus från bowlandet.

Robin Karlsson, Piteå, och Hanna Nilsson, Älvsbyn, hade en stunds paus från bowlandet.

Foto: Therese Hedman

ÄLVSBYN2010-02-10 06:00
Flera av Norrbottens bästa bowlingungdomar passade på att få proffstips när Gert Fransson, Umeå, kom till Älvsbyn för att hålla i ett träningsläger. Susanne Carlsson låg bakom arrangemanget tillsammans med Norrbottens bowlingförbund:
- Gert är en av de bästa tränarna i landet. När han har tid att komma hit så tar man chansen. De här ungdomarna är ju vår framtid och behöver såna här aktiviteter för att sporras och utvecklas, sa hon.
Roligt se förändring
På plats i Älvsbyns bowlinghall var spelare mellan 11 och 19 år. Från fredag eftermiddag till söndag rullades kloten. Två av deltagarna var Hanna Nilsson, Älvsbyn och Robin Karlsson, Piteå.
- Vi får lära oss massor, Gert går runt till allihop och ger individuella tips om ansats, steglängd och allt sånt, sa Hanna Nilsson.
- Visst går det grymt tungt när man spelar flera dagar i rad om man inte ser någon förändring. Men gör man det kan man hålla på hur länge som helst, då spelar det ingen roll om armarna värker, enligt Robin Karlsson.
Direkt feedback
Gert Fransson är bland annat talangansvarig för hela den svenska landslagsbiten och gjorde under helgen spelaranalyser på varje lägerdeltagare.
- Jag har också visat hur de ska filma varandra när de spelar och sedan se på filmen direkt efter. På det sättet får de omedelbar feedback.
- Dessutom har vi haft en del teori - bowling är en oerhört teknisk sport. Jag vill att de ska lära sig analysera det de inte kan ha kontroll över, som hur banan är oljad, vilket underlaget är och hur den påverkas av medspelare, sa Gert Fransson.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!