Älvsbyn runt drog folk även kvällstid

34 lag av alla möjliga sorter ställde upp i årets Älvsbyn runt som den här gången också hade gångklass och ungdomsklass.

Sofie Eriksson, Jonas Grönlund, Peter Enholm, Anna Jalar och Caroline Svanström tävlade för Timmersvansen.

Sofie Eriksson, Jonas Grönlund, Peter Enholm, Anna Jalar och Caroline Svanström tävlade för Timmersvansen.

Foto: Håkan Öberg

Älvsbyn2022-05-18 20:31

Tanken var att locka alla sorters motionärer och visst blev en hel del i både ungdomsklass och gångklass. Dessutom fanns gott om folk som ställde upp från kommunens verksamheter i år då kommunen betalar startavgiften för alla lag. Bland annat hade Timmersvansens förskola dragit ihop ett lag.

– Jodå, och vi siktar givetvis på toppen av eliten, säger Jonas Grönlund som sprang med Peter Enholm, Sofie Eriksson, Caroline Svanström och Anna Jalar.

Hälsocentralen, Samhällsbyggnadskontoret, Sportringen och andra företag och verksamheter hade egna lag. Centerpartiet var i år det enda politiska laget som ställde upp i Älvsbyn runt.

– Du ser vi är de enda som står upp för friskvård, säger Berit Hardselius (C) och skrattar.

Vad har ni för taktik?

– Jag rekryterade några riktiga elitlöpare till laget och så plussar vi på med en riktigt långsam och gammal kvinna, mig, så då bör vi hamna någonstans i mitten där vi hör hemma, säger Hardselius.

Först i mål blev Elias Hortlund från Sparbanken Nord Killar, en gammal folkhögskoleelev som sprang med Gabriel Miernik, Ivar Labba, Viktor Sundén och Arvid Welin. De gick i mål på 54.28.

– Det var jobbigt men riktigt kul. Jag väntade in tvåan och så sprang vi tillsammans och avgjorde på upploppet. Perfekt löparväder och riktigt roligt att tävla igen, få känna lite tävlingskänsla igen, säger Hortlund.

Snabbaste renodlade tjejlaget i mål var ungdomslaget Luleås skidtjejer som gick i mål bara strax senare på 61.15.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!