Arvidsjaur jobbade bäst

Tålamod och enträget arbete. Det blev vägen till seger för IFK Arvidsjaur i lördagens bortamatch mot Älvsby IF i södra herrfyran. Gästerna vann med 2-0 (0-0).Målskyttar: Jens Nilsson och Samuel Lindmark.

Samuel Lindmark gjorde Arvidsjaurs andra mål i segermatchen mot Älvsbyn på bortaplan. (Arkivbild)

ÄLVSBYN2009-08-10 06:00
Med elva spelade matcher bakom sig möttes Älvsbyn och Arvidsjaur på en medelhavsvarm Älvåkra IP i en svettig 90-minuterskamp.
Redan i första halvlek tog Arvidsjaur hand om spelet. ÄIF hade fullt schå att försvara sig på sin planhalva och lyckades inte åstadkomma mer än någon enstaka målchans.
Arvidsjaur jobbade och slet, men fick ingen utdelning på sina anfall.
Först tio minuter in på andra halvlek kom lönen för bortalagets ansträngningar: Jens Nilsson satte in 1-0.
I 62:a spelminuten gjorde Samuel Lindmark sig fri framför Älvsbyns mål och utökade Arvidsjaurs ledning till 2-0, vilket blev matchens sista mål.
Givande taktik
IFK Arvidsjaurs tränare Leif Johansson var som väntat nöjd med resultatet:
- Jättekul att få vinna en match på det här sättet! Det som känns särskilt roligt är att killarna inte ger upp, utan fortsätter köra samma spel som vi satsat på hela säsongen. Det handlar om rörelse och snack, plus en stor portion tålamod, sa han.
- Segern var utan tvekan en riktig laginsats där alla hjälpte varandra, men vänsterbacken Daniel Oskarsson förtjänar ändå ett extra plus för sitt klockrena spel. Han gjorde inte ett enda misstag på hela matchen. Helt suveränt!
Lågt lagbetyg
Mats Andersson, spelande tränare i ÄIF, konstaterade utan omsvep att Arvidsjaur vunnit rättvist.
- De var två mål bättre än vi. Vi hade ingen kräm i kroppen i dag, varken i benen eller huvudet. Då vinner man inte, sa han.
- Den ende som spelade riktigt bra var mittbacken Olle Sundkvist. Resten av laget får underkänt för dagens insats.