Älvsbyns fotbollstjejer siktar uppåt

Med ett stort lag och visioner om division 3 ger sig Älvsby IF:s damer in i årets fotbollssäsong. Klubben har beslutat att satsa extra på tjejerna i år, bland annat genom bättre och fler träningstider. - Jag ser redan nu resultat efter försäsongen, säger tränare Mats Andersson.

Älvsby IF:s fotbollsdamer spelar i division 4 men satsar uppåt i divisionerna och har många nyförvärv inför säsongen. Bland andra kvartetten Anna Sundberg, Johanna Björk, Carolin Harlin och Sofia Berglund.

Älvsby IF:s fotbollsdamer spelar i division 4 men satsar uppåt i divisionerna och har många nyförvärv inför säsongen. Bland andra kvartetten Anna Sundberg, Johanna Björk, Carolin Harlin och Sofia Berglund.

Foto: Therese Hedman

ÄLVSBYN2010-05-06 06:00
I år fortsätter ÄIF:s damer i division fyra, men målet är att klättra till nästa nivå.
- Målsättningen är att lyfta laget till trean, om det inte blir i år så nästa år. Det finns också en långsiktig vision om att ha ett andralag som grogrund för yngre förmågor, säger Mats Andersson som tränar laget tillsammans med Sara Karlsson.
Och visst finns förutsättningarna för ett andralag om ett par år. Bara den här säsongen har damlaget 26 spelare och enligt Mats Andersson är det stora kullar som kommer underifrån.
Extra krut på damlaget
I början av året gick ÄIF fotboll ut med att de ska lägga extra krut på damfotbollen.
- Vi har haft en tradition i kommunen att satsa på herrarna, nu är det dags för tjejerna, sa föreningens ordförande Staffan Renlund till PT i januari.
Nu är satsningen i full gång, bland annat får tjejerna bättre träningstider, mer träningsmatcher och fler träningstillfällen.
- Vi höjer nivån och tränar i snitt tre till fyra dagar i veckan med matcher på helgerna. Nu ger vi tjejerna en chans. Vill man bli bra i fotboll har man en bra start i ÄIF, säger Mats Andersson.
Varierad ålder
Åldern i laget varierar från -95:or till en -75:a. Vissa av tjejerna var med redan förra året, men man har också många nyförvärv på spelarlistan.
- Vi har bland andra Anna Sundberg samt Johanna och Frida Björk som spelat med Sikfors damer men nu kommer över till oss. Karin Nilsson är tillbaka i Älvsbyn efter att ha spelat med Infjärden. Carolin Harlin och Sofia Berglund är också nya för i år, säger Mats Andersson.
Var satsar ni på att landa i fyran i år?
- Vi ska bli så bra som möjligt och spela boll. Så får vi se hur långt det räcker.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!