Älvsbyn tog fyra medaljer i SM

Älvsby Shotokan Karateklubb tog två silver och två brons på helgens karate-SM i Stockholm, alla i klassen kumite.- Som klubbinstruktör är jag mycket nöjd med ungdomarnas insatser, ett synligt resultat av hård och seriös träning, säger Anneli Olofsson.

Petra Eriksson, Älvsby Shotokan Karateklubb, stolt vinnare av SM-silvermedaljen i juniorklassen (16-17 år) för damer - 59 kilo.

Petra Eriksson, Älvsby Shotokan Karateklubb, stolt vinnare av SM-silvermedaljen i juniorklassen (16-17 år) för damer - 59 kilo.

Foto:

ÄLVSBYN2008-10-02 06:00
Eftersom det var första gången Älvsby Shotokan Karateklubb deltog i SM hade coacherna Anneli Olofsson och Torbjörn Jacobsson inte alltför stora förväntningar på den fem man stora truppen från Älvsbyn.
"Vågade inte hoppas"
- Även om vi har deltagit i större tävlingar tidigare och visste att ingenting är omöjligt, vågade vi inte hoppas på att vi skulle få med oss så många medaljer hem, säger Anneli Olofsson och räknar upp klubbens medaljörer i kumite (fighting):
e Petra Eriksson tog silver i juniorklassen (16-17 år) för damer -59 kg.
e Fredrik Wallin tog silver i kadettklassen (14-15 år) för herrar -70 kg.
e Emil Nilsson tog brons i kadettklassen (14-15 år) för herrar -70 kg.
e Johan Nordberg tog brons i kadettklassen (14-15 år) för herrar -63 kg.
Fina prestationer
Den femte deltagaren från Älvsby Shotokan Karateklubb Eric Nordberg, som ställde upp i kumite i juniorklassen (16-17 år) för herrar -68 kg, åkte ur efter en jämn och hård match.
- Även i kata gjorde våra duktiga ungdomar fina prestationer, dock utanför pallplats, summerar Anneli Olofsson SM-tävlingen i Eriksdalshallen i Stockholm, som bjöd på spännande underhållning för medföljande hejarklack bestående av deltagarnas föräldrar och andra närstående.
Inyon också
Inyon Karateklubb, Piteå, hade också ungdomar på plats i SM.
Simon Johansson och Jens Johansson tävlade i kata (rörelsemönster) i klassen yngre juniorer och blev femma respektive sjua i mästerskapsdebuten.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!