Älvsbyn ställer upp trots spelarförluster

Med Johan Grönlund som välbehövligt nyförvärv och förhoppningar om att även John Sundman ska ansluta sig till truppen bestämde sig ÄIF Hockey i elfte timmen för att göra en ny säsong i division 2, trots stort spelartapp. På söndag väntar seriepremiär borta mot Asplöven.

Nyförvärven Johan Grönlund (till vänster) och Ronny Pettersson förstärker ÄIF Hockey på forward- respektive backsidan i division 2-serien i höst. Johan kommer närmast från Luleå, Ronny från Piteå.

Nyförvärven Johan Grönlund (till vänster) och Ronny Pettersson förstärker ÄIF Hockey på forward- respektive backsidan i division 2-serien i höst. Johan kommer närmast från Luleå, Ronny från Piteå.

Foto: Peter Öhlund

ÄLVSBYN2010-10-02 02:44
Höstens stora problem med att få ihop spelare till seniorlaget har gjort att ÄIF Hockey tvekat in i det längsta att anmäla sig till seriespelet i tvåan.
- Men i måndags blev det klart att vi ställer upp med det folk vi har och fortsätter jobba hårt med rekrytering av fler spelare, säger tränaren Peter Öhlund.
En träningsmatch
- Eftersom vi bestämde oss så sent hann vi bara med en träningsmatch. På onsdag kväll mötte vi det nya Lulelaget Brooklyn City Tigers, som spelade riktigt bra och slog oss med 9-3.
Älvsbyn kämpade hårt med sina tolv man på två femmor.
- Efter andra perioden stod det 3-3, sedan tog orken slut för oss. Med 30 minuters matchtid på varje spelare är det fullt förståeligt, säger Peter Öhlund.
Många förluster
Listan på Älvsbyspelare som slutat är lång: Staffan Jacobsson, Erik Öhlund, målvakterna Kristoffer Hortlund och Gustav Lindmark, Anton Öberg, Oskar Öhgren, Peter Norberg, Marcus Forslund, bröderna Mikael och Samuel Risberg och Robin Ek.
- Henrik Fahlman har gått till Rosvik. Tomas Harlin är ett oskrivet kort än så länge, men har inte varit med oss hittills i höst, konstaterar Peter Öhlund.
Orsakerna till att spelarna hoppat av varierar. Tidsbrist och förändrad arbetssituation är några av skälen.
En del har flyttat från orten för att få jobb, andra har startat eget och anser sig inte hinna med ishockeyn längre.
Nya målvakter
Kvar i laget är backarna Anton Nilsson, André Boström och Emil Bergström.
Ny back från Piteå är Ronny Pettersson. Därifrån kommer också Älvsbyns nye målvakt Daniel Olofsson, som senast spelat med J 20.
- Vaktar kassen gör även Jonatan Norman, som gjorde en kanonbra insats på träningsmatchen, säger Peter Öhlund.
På forwardsidan är Bodenkillen Rikard Sundkvist kvar, så även Joakim Lundqvist, som efter en lyckad knäoperation är fit for fight igen. Niklas Degerman från Boden är ny i laget.
Kommer hem
- Och så har vi värvat Johan Grönlund från Luleå, som kommer hem och förstärker Älvsbyn med ambitionen att samtidigt utveckla sitt spel och ta sig upp till minst division 1. John Sundman har inte bestämt sig än om han ska spela med oss. Vi hoppas på ett klartecken.
- För övrigt satsar vi på ännu en säsong med utveckling av klubbens egna produkter, däribland Tobias Nyberg, Erik Brännmark, Daniel Nordlund, Magnus Lundström och Viktor Åkerlund, berättar Peter Öhlund.
På träningsmatchen i onsdags spelade årets tv-puckare Nils Näslund, född 1995, med hemmalaget och gjorde ett mål.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!