Älvsbyn har breddat truppen

En förstärkt trupp med stor åldersvariation drar på sig skridskorna i dag när ÄIF Hockey har seriepremiär. Laget har flera unga löften med i år, men också en stark "gubbfemma", enligt tränare Peter Öhlund.

Spelare från 70-, 80- och 90-talet ska hjälpas åt att hålla ÄIF i toppen. På bilden ses rutinerade Staffan Jakobsson, nyförvärvet John Sundman samt de unga talangerna Tobias Nyberg och Pontus Johansson.

Spelare från 70-, 80- och 90-talet ska hjälpas åt att hålla ÄIF i toppen. På bilden ses rutinerade Staffan Jakobsson, nyförvärvet John Sundman samt de unga talangerna Tobias Nyberg och Pontus Johansson.

Foto: Therese Hedman

ÄLVSBYN2008-10-04 06:00
I fjol fick Älvsbygrabbarna sluta grundserien under strecket och spela fortsättningsspelet med jumbolagen i division 2. I år ska det bli ändring enligt Peter Öhlund, som gör sin tredje säsong som tränare för ÄIF.
- Målsättningen är att vi ska vara i topp sex efter grundserien. I år ser det betydligt bättre ut än i fjol på spelarfronten, vi har fått en hel del förstärkning. När alla är på plats får jag ihop fyra kedjor och tre backpar, säger han.
Comeback av bröder
Sedan i fjol har laget tappat två spelare, André Johansson som flyttat till Göteborg och målvakten Martin Öhlund som är på gång att flytta till Umeå. Men man har fått in flera nya och nygamla spelare.
- Vi har bland andra bröderna Johan och Anton Öberg som gör comeback. Och vi har en ny målvakt i form av Rickard Wulffschmidt som närmast spelat med Sätra IK. Dessutom har John Sundman återvänt till Älvsbyn och ska spela med oss, säger Peter Öhlund.
Lovande nytillskott
A-laget har också tagit in flera yngre förmågor, däribland Tobias Nyberg, född -94.
- En väldigt lovande kille. Han fick spela en träningsmatch och presterade mycket mer än man är van att se en så ung spelare göra. Samma sak med Pontus Johansson, en -93:a, säger Peter Öhlund.
Dessutom plockar laget upp Jonatan Norman från A-pojkarna och Peter Öhlund utesluter inte att det kan bli aktuellt för fler juniorer att komma in på träning och eventuellt matcher.
Som en motvikt till de unga talangerna finns många rutinerade spelare kvar i laget.
Thomas Harlin, Johan Öberg, Anton Nilsson, Markus Forslund och Staffan Jakobsson utgör tillsammans "gubbfemman" (även om den yngsta bara är 19 år) och är en riktigt trevlig konstellation enligt tränaren.
Språngbräda
Några uttalade ambitioner att kämpa sig upp en division finns dock inte.
- För oss är det helt okej att ligga i tvåan. Målsättningen är att det ska finnas seniorhockey på orten samt att vi kan vara språngbräda för unga talanger som vill satsa, säger Peter Öhlund.
Första matchen spelas alltså i dag, borta mot Boden.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!