ÄIF utmanas i en riktig prestigematch

FOTBOLL.

Vem har Älvsbyns bästa fotbollsspelare, Greger Sundman (till vänster) eller Don Andersson? Ikväll, tisdag, ska de bildligt bryta arm om den saken då Älvsby IF möter det tillfälligt sammansatta kommunlaget på Älvåkra IP.

Vem har Älvsbyns bästa fotbollsspelare, Greger Sundman (till vänster) eller Don Andersson? Ikväll, tisdag, ska de bildligt bryta arm om den saken då Älvsby IF möter det tillfälligt sammansatta kommunlaget på Älvåkra IP.

Foto: Britt Lindgren Blom

ÄLVSBYN2008-07-15 06:00
Inför höstomgången har Älvsby IF beslutat sig för att ta tempen på föreningens A-lag på ett lite annorlunda sätt:
- Vi har satt ihop ett kommunlag med en blandning av duktiga spelare från Vidsels IK och Vistträsk IF, plus kallat in några före detta ÄIF:are som numera spelar i division 2 i Piteå, berättar ordförande Staffan Renlund.
- Dessutom kommer Magnus Östman, som också spelat med Älvsbyn tidigare, att stötta kommunlaget, berättar Staffan Renlund.
Det är länge sedan det anordnades ett fotbollsevenemang av det här slaget i kommunen.
- Så vi räknar förstås med rekordpublik och fullsatta läktare på Älvåkra IP, säger Staffan Renlund, som själv hoppar in som spelande tränare för Vistträsk.
Don Andersson ska i vanlig ordning coacha Älvsbyns division 3-lag.
- Alla vill slå Älvsbyn. Så har det alltid varit i den här kommunen, säger han och kikar igenom spelarlistan som kommunlaget fått ihop.
- Det viktigaste är att vi får en bra träningsmatch innan seriespelet börjar om. Det ser ut att kunna bli full huggning, åtminstone i 60 minuter...
Fotbollsnostalgi
Greger Sundman, som i vanliga fall tränar Vidsels IK, har fått i uppdrag att leda kommunlaget. Han är smått nostalgisk inför tisdagskvällens sammandrabbning:
- För 22 år sedan, då jag spelade med Vidsel, hade vi en liknande match mellan ÄIF och det som kallades Älvsbykombinationen. Den slutade 0-0, säger han och visar tidningsurklippet från PT där "tuffe backen Greger Sundman" är omnämnd för sina insatser i kommunlaget.
"Prestigematch"
Den här gången får Greger Sundman förlita sig på andra duktiga VIK:are: Anton Björk, Martin Öhlund, John Sundman, Erik Gudmundsson, Fredrik Johansson, samt målvakten Kristian Hedström.
- Tobbe Granlund är en annan Vidselspelare som gjort enorma framsteg den här säsongen, konstaterar kommunlagsbossen.
- Vistträsk har också flera starka kort, till exempel Erik Norén, Mats Lundström, Alexander Öhlund och Jonas Grönlund. Tillsammans med spelarna från PIF kommer de att bjuda på tufft motstånd. Det är ingen tvekan om att det blir en prestigematch, säger Greger Sundman och tillägger:
- Vi siktar givetvis på att vinna.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!