Ahrling stannar -Harila drar...

Backen Isak Ahrling förlänger sitt kontrakt med Piteå Hockey. Däremot ser klubben ut att tappa forwarden Sebastian Harila. ”Det stämmer. Vi räknar inte med Harila”, berättar sportchefen Jonatan Glader.

9 juni 2017 10:29

Piteå har sedan tidigare tappat Bodenfostrade Viktor Sandberg och Johannes Tornberg till just Boden. Nu verkar det som om Sebastian Harila även kan tänka sig att flytta tillbaka.

– Det är väl ingenting klart än, men jag är väl i slutskedet av att bestämma mig. Jag pratar med dem. Boden eller så drar jag söderut. Det är några klubbar där i hockeyettan, säger Harila i en intervju i Norrbottens Media.

Harila, Viktor Sandberg och Marcus Sandström drog ett tungt lass när Piteå spelade play off mot Väsby och Visby för några månader sedan. Nu verkar det alltså som om de två förstnämnda väljer fortsättning i moderklubben Boden medan Sandström stannar i Piteå.

Glader och Piteå Hockey som också följt hemvändarspåret har värvat hem Joakim Högberg, Jonatan Tordhall, Simon Nilsson och Jonatan Harju för fortfarande en dialog med rutinerade allsvenske spelaren Niklas Johansson.

-Han har anbud från ett par allsvenska klubbar om det skulle bli flytt från Tingsryd, men vi pratar med honom och dörren är inte stängd på något vis, förklarar Glader som är mycket nöjd med att Ahrling stannar.

-Han var en våra tongivande backar förra säsongen, säger Glader.

Nils Niklasson, Magnus Isaksson, Olof Lundberg och Viktor Nilsson är andra tunga namn som fortfarande inte gjort klart med en fortsättning i PHC.

-Niklasson söker en utbildning i Stockholm. Kommer han in tvingas vi räkna bort honom. Övriga tre hoppas jag att vi kommer överens med inom kort. Det är som sagt viktiga pjäser i lagbygget, kommenterar Glader.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!