Trafikverket har gjort det – igen!

5 augusti 2019 14:50

Flera gånger har jag, och många med mig, haft insändare om det olämpliga i att slå bort all växtlighet längs vägarna under fel tidpunkt. Varför kan man inte vänta med dessa ingrepp tills sommaren är över och växterna fått en chans att fröa av sig?

Vägrenarna är snart de enda platser där mer eller mindre sällsynta växter finns i dag. Jag har flera exempel på ställen där det växer flera orkidéarter, må vara inte så sällsynta som baltnycklar, men ändå. Många av dessa orkidélokaler som slås varje sommar finns inte kvar längre på grund av slåttern. Alla orkidéer är fridlysta med allt vad det innebär, men det hjälper tydligen inte.

Trafikverkets svar har många gånger varit att de inte har råd att låta delar av maskinparken stå stilla några sommarveckor.

Och kom inte igen med den löjliga förklaringen om att växterna är en fara för trafikanterna. Våra älgar är fortfarande lika långbenta som förut och syns hur bra som helst.

Det är tydligen med Trafikverket som med allt annat. Det saknas pengar hela tiden. Man har inte ens pengar till att sätta upp viltstängsel där sådana fortfarande saknas, och detta trots att man vet att de räddar människoliv.

Hur ska man egentligen se på saken? Kan man ha något enda förtroende för Trafikverket och deras agerande då de till synes inte fattar vad som sägs och skrivs, när de till råga på allt inte ens kan stava till ordet Bertnäs.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Matsåke Bergström