Stängt badhus – inget som förvånar

11 juni 2019 14:01

REPLIK

Med anledning av: Artiklarna om budhuset i Älvsbyn, publicerade 7 juni.

Man brukar ju säga att man ramlar av stolen men det gjorde man ju inte eftersom när det gäller Älvsbyns kommun och de som styr kommunen då blir man faktiskt inte längre speciellt förvånad över någonting.

Nu måste simhallen stänga eftersom den är i så dåligt skick att den utgör en fara för allmänheten.

Det innebär inget bad till hösten, skoleleverna måste pendlar till badhus i andra kommuner vilket säkert skolan har råd med som ju i delårsrapporten går med förlust. Gymmet måste flytta för risken är annars att de bokstavligen kan få taket i huvudet.

Problemen har ju varit kända länge men politikerna har inte beviljat några pengar och har förmodligen hållit tummarna att det går så länge det går. Pensionärer med Fluxen som mötesplats med tillhörande mat försvinner från 1 juli och till hösten kan inte de äldre som faktiskt badar i badhuset längre bada eftersom det inte finns något bad att komma till.

Tror politikerna verkligen att sådana här rubriker kommer att locka människor att flytta in till kommunen och dessutom har kommunalrådet mage att säga att det är ”badwill” för politikerna och skyller i princip på att det är fastighetsbolagets fel.

Men samtidigt hade man mage att under valrörelsen tiga om att man skulle höja arvodet kraftigt bland annat till kommunalrådet men något badhus finns inte längre.

Välkommen till Älvsbyn, Norrbottens version av Danderyd och jag tänker ju självfallet på de politiker som styr denna kommun.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Johnny Lestander