PT silar mygg och sväljer kameler

Att "hänga ut" en människa som PT gjort i artikeln om den djurplågeriåtalade företagaren är magstarkt, anser Matsåke Bergström. Skriver ni om mig om jag slarvar med källsorteringen?

17 januari 2019 16:45

Bengt Larsson! Är det inte lite väl magstarkt att så totalt hänga ut en människa offentligt bara för att han/hon är en kändis?

Djurplågeri bör beivras, det är inte fråga om något annat, men det finns rimligtvis allvarligare saker där publicitet vore önskvärd.

Om jag skulle slarva med källsorteringen av sopor och detta kom till PT: s kännedom skulle jag då också hängas ut i tidningen på ett helt uppslag? Jag är väl också en kändis?

Jan Westerbergs förträffliga artikelserie där han grävt fram detaljer i Kalamarksfallet, som en totalt inkompetent poliskår inte lyckats med, föranledde mig att i början av sistlidna december skicka in en liten insändare där jag undrade om det inte var dags att publicera namn och bild på två tänkbara mördare som fortfarande går lösa.

Jag menade på att vi skattebetalare som salat till en helt misslyckad mordutredning och till de 18 miljoner som en frikänd Kaj Linna nu sätter sprätt på borde få veta vad det är för en nasare som kanske en dag står vid min farstudörr och försöker kränga en brandsläckare eller ett kassaskåp. Den insändaren kom aldrig in!

I fjol våras när det var så stort hallå kring måsjakten i Ringiusviken och man inte riktigt visste hur man skulle bära sig åt för att lyckas i fågeldecimeringen skickade jag in en liten insändare där jag lite skämtsamt föreslog att man kunde sätta våra två kommunalråd i arbete.

När det ena rådet klippte något blågult band och skålade i alkoholfri cider kunde ju det andra rådet agera måsskrämma i Ringiusviken och vice versa. Den insändaren kom inte heller in!

Jag blir till synes sidstäppad ibland och om det då beror på en del flitiga insändarskribenter som formligen nerlusar insändarsidorna så gott som dagligen genom att klanka ner på meningsmotståndare och samtidigt framhålla sin egen förträfflighet inom det politiska området, vet jag inte.

Vi som skickar in saker till insändarsidorna har ju ombetts att i möjligaste mån avstå från pseudonymer och sätta dit våra riktiga namn, vilket jag alltid gjort, så det måste vara något annat. Jag kanske helt enkelt är för ärlig och går för rakt på sak.

Sen figurerar du Bengt Larsson med jämna mellanrum i PT där du i helsida står flinande med armarna i kors och bedyrar att du är beredd att gå i fängelse för yttrandefrihet med mera. Detta påstående säger mer om dig själv som person än om det du så frankt påstår.

När jag säger att PT borde publicera namn och bild på två mordmisstänkta skulle du antagligen säga att det kan man inte göra eftersom den som inte är dömd är oskyldig tills motsatsen är bevisad. Men du låter utan vidare publicera namn och bild på en människa som inte är dömd utan än så länge oskyldig, och med det billiga argumentet att den personen är en kändis, alltså är det intressant för läsekretsen.

Du är inte konsekvent! Du silar mygg och sväljer kameler. På brottskalan är väl ändå mord allvarligare än djurplågeri.

Efter 45 år som prenumerant på Piteå-Tidningen kan jag ibland undra över varför jag fortsätter stödja tidningen med min årliga abonnemangsavgift när jag får så erbarmligt lite tillbaka.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!