Miljön, moderaterna och Runar Sögaard

2 augusti 2019 16:06

REPLIK / Med anledning av: artikeln "M-ledaren: "Är ingen klimatförnekare" (31/7).

Läser att Piteåmoderaternas gruppledare Håkan Håcke Johansson tycker att det är fräscht att det finns någon med lite kändisfaktor som har en avvikande åsikt. Denne kändis är alltså Runar Sögaard. Håkan Håcke Johansson skriver att det är "väl skrivet av Runar" och han håller med om "andemeningen" i Sörgaards skrivning i dennes blogg.

Jag noterar alltså att (M) i Piteås gruppledare, tillika Allians för Piteå:s meste talesperson, sitter och letar upp samt instämmer i vad Sögaard skriver i sin blogg angående miljön och miljödebatten. Denne Sögaard har dömts till fängelsedomar för bokföringsbrott och skattebrott, och anses nog av väldigt många som mindre trovärdig. Piteåmoderaternas gruppledare anammar dock Sögaards åsikter.

Intressant att i P-T den 31 juli läsa att Centerpartiets Majvor Sjölund ifrågasätter (M):s Håkan Håcke Johanssons syn på klimatet och klimatdebatten. Heder till Majvor Sjölund som nu vågar ifrågasätta Johanssons åsikter.

Eftersom det är Moderaternas gruppledare i Piteå som uttrycker dessa åsikter, och stödjer Sögaards skrivning i bloggen och därmed också uttryck som "Intellektuella dvärgar, prostituerade klimatexperter och ett extremistiskt barn", så måste vi därmed anta att det även är Piteåmoderaternas uppfattning.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Tänkande medborgare