"Jag är så less på denna galenskap"

10 oktober 2019 17:01

Replik

Med anledning av: Artikeln "Tajt i budgeten när 11,5 miljoner ska spara" (2/10)

Så var det dags igen med dessa besparingar i Älvsbyns kommun. 2,6 miljoner kronor ska äldreomsorgen lyckas spara in. Så då undrar jag så klart var ska dessa pengar tas ifrån? Som det är nu så går vi redan kort allt som oftast, pass kortas av när det ska sättas in vikarier och ibland så får vi klara oss utan vikarie för den ordinarie som är borta. Men det fina i kråksången är att vårdtyngden fortfarande är densamma så då undrar jag kan man verkligen kalla detta för brukarfokus ?

Tycker det börjar vara dags att spara högre upp för som så många insändare före så håller jag med om att det i äldreomsorgen i Älvsbyns kommun är väldigt gott om chefer och små chefer. Men till det verkar det finnas närmast oändliga resurser, tyvärr så är det så att folket på golvet behövs. Utan oss – ingen äldreomsorg. Man kan inte driva en verksamhet utan de människor som utför själva jobbet. Det vet vilken företagare som helst. Vi kan inte springa fortare än vi redan gör, arbetsglädjen är borta, sjukfrånvaron är hög för folk orkar inte. Vikarier flyr och även ordinarie personal slutar men ingen är intresserad av att lyssna på oss.

Blir bara irriterad då man från olika håll får höra att undersköterskor och vårdbiträden är en gnällig grupp. Så för de personerna vill jag bara förtydliga att vi gnäller inte bara för våran egen skull utan vi gnäller också för de som vi vårdar eftersom många av dem inte kan säga ifrån själva. Så tänk på det innan du säger att undersköterskor och vårdbiträden är egoistiska och bara tänker på sig själva.

Jag har en fundering angående varför Äldreomsorgen är så mycket dyrare i våran kommun än den man jämfört sig med, kan det vara så att det är högre chefstäthet i Älvsbyn? Är det därför man inte får höra varför den är så dyr för annars brukar vi minsann få höra att vi är så dyra, för är det gjort en ordentlig analys så ska det verkligen visa var problemet är kan jag tycka.

Sen har jag bara en liten fundering. Är det inte viktigare att lägga kommunens pengar på fler platser inom särskilt boende än att bygga ny sporthall? Jag tror inte folk väljer att bosätta sig i våran kommun för att vi har en ny fin sporthall i tätorten. Eller vad säger vårat nya kommunalråd Tomas Egmark?

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Vårdpersonal