Ja, Kata vem tar lättvindigt på vad?

21 augusti 2019 16:15

För andra gången på kort tid kommenterar Piteå-Tidningens politiske redaktör Kata Nilsson den yviga debatten kring kommunalrådet Anders Lundkvist upphandling av målningsarbete på villan.

.

Med anledning av: Ledaren ”Lundkvist talar lättvindigt om kollektivavtalen” publicerad 20 augusti.

.

Det kan ju tyckas schysst och välmotiverat av en lokal ledarskribent på en lokal tidning att engagera sig i de lokala debatterna. Men den här gången for det tyvärr långt över mål.

För precis som Kata Nilsson - redan i rubriken - avfärdar Anders Lundkvist för bristande ansvar för kollektivavtal och arbetsvillkor är det efter tisdagens ledare lätt att ifrågasätta Kata Nilssons drivkraft och bevekelsegrunder när det gäller både den lokala debatten och de i dag allt större utmaningarna kring kollektivavtalen.

Under de senaste högkonjunkturerna har för det första bristen på utbildade hantverkare blivit alltmer kännbar. Och i vår alltmer globaliserade värld har frågorna kring svenska företags användande av utländsk arbetskraft bland annat därför blivit allt vanligare och ställt en lång rad frågor kring villkor och säkerhet på sin spets.

Det säger sig självt att det är lika viktiga som komplicerade frågor som behöver lyftas, belysas, politiseras och drivas tillsammans med de fackliga organisationerna. Och inte bara i Piteå utan både nationellt och internationellt. Den debatten behöver tas och granskas. Här behövs din och alla andra S-skribenters penna så väl, Kata Nilsson. Så kom igen och hjälp oss alla politiskt engagerade och fackligt aktiva att lyfta blicken! Helst för överblick och ny kunskap men i alla fall en liten bit utanför stadshusets väggar.

Agnes Szögi (S)

Maria Truedsson (S)

två stolta och engagerade s-röster i piteå

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Agnes Szögi (S) och Maria Truedsson (S)