En liten målvakts-passning till PHC

6 augusti 2019 11:37

Jag vill lufta mina funderingar kring varför PHC inte får fram målvakter från de egna ungdomslagen upp till junior- och seniorverksamheten. Jag tycker att det är ett problem.

Numera borde det finnas alla förutsättningar att få fram egna målvakter genom att det finns:

1) Intresserade målvakter och intresserade föräldrar. MV-utustning är som bekant inte gratis.

2) Duktiga, utbildade målvaktstränare i lagen.

3) Gemensam målvaktsträning indelade i en yngre och en äldre grupp.

För några år sedan tog PHC ett beslut att det skulle satsas på egna proukter för att det skulle ge fler spelare till A-laget. Spelarutveckling var det viktiga. Dessutom skulle det skapa ett större intresse för ishockeyn i Piteå.

Men.. Att satsa på egna spelare i första hand gäller inte och definitivt inte egna målvakter när de kommer till Junioråldern.

Inför 19/20 fanns följande antal av juniormålvakter.

Födda: 00 =1, 01 =1, 02 =2, 03 =3st Totalt 7 stycken, dessutom 3 stycken födda 04, som kan fylla på vid behov. Fanns även tre målvakter per årskull 05 och 06.

I nutid har PHC tagit in i följande målvakter utifrån:

År 16/17 99 = MV från Skellefteå, år 17/18 01 = MV från Luleå, år 18/19 99 = 2 MV från Luleå, år 19/20 01 = MV från Övik och en 03 = MV från Modo.

PHC är unika, finns ingen förening i närområdet som tar in målvakter när det finns egna.

Det gör bara Elitserieföreningar som söker efter guldkorn till sin verksamhet.

PHC har tagit in 4 målvakter på två säsonger. Varför?

Dessutom prioriteras målvakter som kommer utifrån. Varför?

Många av våra egna målvakter väljer att sluta för att de inte tycker att det är en rättvis hantering.

Allmänt tycker jag att PHC från det man anställde en junioransvarig har ändrat sin syn på vilka spelare man skall satsa på. Egen agenda? Tidigare var det egna spelare i första hand, numera värvar man in nya spelare i hopp om att man skall vinna fler matcher.

Har Piteå HC ändrat sin syn och blivit en elitsatsande förening där utomstående går i första hand? Då bör det framgå till ungdomarna redan under ungdomsåren vad det innebär.

Alltså... Vad har PHC för syn på hur föreningen skall hantera sina egna målvakter och spelare? Eller är junioransvarig den som bestämmer hur det skall vara?

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Blomman