Stålbadet inom vården i Norrbotten, där personalen redan går på knäna, har varit huvudtemat för veckans Åsiktsidor där flera skribenter tagit till orda, både proffs och amatörer (läs patienter). Även idag luftas i ämnet och fler inlägg lär det bli, inte minst när veckans Tummen Upp och Tummen ner publiceras.

 

Den 14 februari firar landets S-kvinnor 100-årsjubileum, vilket osökt får mig att koppla ihop ämnena och reflektera över sakernas tillstånd. Konstaterar att det är något som inte står rätt till när man söker kontakt med  i mitt fall kvinnovården och tre minuter över åtta en fredag morgon möts av budskapet "Det finns inga tider du kan bli uppringd på". Och detta efter att fått samma svar på olika tider varje dag tidigare under veckan. 

När samma sak fortsätter även veckan därpå kan jag inte annat än att bli fundersam. Hur är det egentligen tänkt att man ska komma i kontakt med kvinnovården eller andra specialistmottagningar?

 

Men den 14 februari är ju Valentindagen, Alla hjärtans dag, också. Som gjord för romantiska middagar och blommor till sin käresta, men också för att visa andra sin uppskattning. Det kan vara släkt, vänner och barn, grannar och bekanta – ja, i stort sett alla som kommer i ens väg och som man tycker om. Kanske kassörskan i din butik?

Gör någon glad idag. Det behöver inte vara blommor och choklad, det räcker så gott med ett vänligt ord. Och fortsätt skriv till Åsikt.

Trevlig helg, alla!