Branting och Palme roterar i sina gravar

11 juni 2019 15:29

Jag undrar vad det så kallade arbetarpartiet socialdemokraterna tänker på och med? När man låter en före detta socialdemokratisk minister (Ulrika Messing) specialbeställa ett lagförslag som skall göra det omöjligt för den största fackklubben (Göteborgs Hamn) att få teckna ett kollektivavtal utan att man istället ska som arbetsgivarpart få shoppa runt efter det förbund som har det billigaste avtalet.

Detta löser hennes gamla kompis Ylva Johansson, hon vill till och med få till ett lag förslag som ska hindra strejker (om man istället tecknar avtal kan man inte strejka, fredsplikt) till exempel politiska sådana vem vet snart är de väl på och tafsar på föreningsrätten också.

Jag tror att Branting, Erlander och Palme alla roterar i sina gravar när de hör talas om detta.

Denna högerpolitik är värre än någon borgerlig regering skulle våga sig på.

Och vad gör LO? Inget de springer ju till samma skålar de har glömt att de ska företräda medlemmarna inte sig själva.

Detta är droppen! Socialdemokraterna har fått sin sista röst av mig, vill jag ha högerpolitik så röstar jag borgerligt då de inte försöker mörka sina avsikter utan öppet förmedlar att arbetare skall hållas kort, inte på slingriga vägar som sossarna, allt för att få sitta kvar vid maktens grytor.

Hörde på nyheterna två stycken professorer i arbetsrätt varna för just detta och i nästa andetag säger Ylva Johansson att hon inte fått några som helst invändningar.

Stefan Löfven, vad tycker du som före detta fackpamp?

Jag tycker (S)kämmes tamefan!

Hade det varit i Central- eller Sydeuropa skulle generalstrejk utbryta, här verkar vi foga i allt vad överheten beslutar. Men nu är måttet rågat, ni är slut som arbetarparti hycklare.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Timo Toivanen Koler, Norrbotten