REPLIK

Tråkigt att höra att du inte blev nöjd med ditt besök i Digitalen. Den är en vårdchatt med sjuksköterska och läkare. Här får du råd, bedömning och till viss del behandling. Är du behov av ett fysiskt besök hjälper vi dig vidare i vården, därför håller jag inte med dig om att den inte bara konsulterar. 

 

Bakom tangenterna har vi legitimerade sjuksköterskor. De som är behov av att chatta med en läkare får också göra det. Läkarna som arbetar i vårdchatten arbetar till vardags som distriktsläkare på någon av våra hälsocentraler och kan sätta diagnos samt ge behandling efter behov. 

 

Däremot stämmer det att det inte är en app som man kan ladda ner i telefonen. Digitalen är en webapplikation. När du är inne i den kan du spara den som en genväg på din hemskärm, i mobilen, på läsplattan eller datorn.

 

I de allra flesta fall är webbapplikationen en bra ingång till vården, att du får vård där du är utan att behöva ta dig till en hälsocentral. Längre sjukskrivningar lämpar sig inte heller Då behöver du träffa din läkare på din hälsocentral.

 

Under våra första två veckor har 660 personer chattat med oss. Vi får många positiva omdömen, så vi hoppas att du vill ge oss en chans till.