Vidselborna trotsade vädret på torgdagen

Trots att vädret inte visade sig från sin vackraste sida i lördags samlades en trogen skara i Vidsels centrum för att umgås och handla på byns 28:e torgdag. Brandkårens nya brandbil var ett av dragplåstren. En annan nyhet var hoppborgen, barnens favorit.

Glada besökare på torgdagen var bland andra den här tjejtrion. Från vänster Sara Nilsson, Jessica Hedman och Moa Andersson.

Glada besökare på torgdagen var bland andra den här tjejtrion. Från vänster Sara Nilsson, Jessica Hedman och Moa Andersson.

Foto:

VIDSEL2010-06-22 06:00
Till de återkommande programinslagen på Vidsels traditionella torgdag hör den populära dryckesbanan, arrangerad av Curt Löfwenberg: För en femma kan man vinna dricka genom att kasta ringar runt läskflaskor. Likaså korvgrillningen utanför Ica-affären som Kerstin Lindroth svarat för under alla år.
I år fanns flera nya knallar på plats och utbudet av varor var större än tidigare.
Om man blev hungrig kunde man köpa thailändska vårrullar, fika av Bredsels husmodersförening eller våfflor av Vidselskolans åttor.
Politikerbesök
Folkpartiet Älvsbyliberalerna var med på torgdagen för att fånga in bybornas åsikter om vad det ska satsas på inom kommunpolitiken samt presentera sina egna prioriteringar: Främja byalivet genom att behålla högstadiet i Vidsel och godkänna förslaget om att starta ett boende för ensamkommande flyktingbarn i Vidsel. De sa sig också vilja kämpa för att Älvsbyn får behålla kommunala
musikskolan.
Även Socialdemokraterna var på plats för att prata med Vidselborna och värva röster inför höstens val.
Musikprogram
Bo Öhlund, Annika Brännmark och Helena Öhlund pläderade bland annat för vikten av att satsa på jämlikhet i kommunen, stöd till näringslivet, nya kulturskolan och uppbyggnaden av Lekenskolan.
Vid tolvtiden började ett musikprogram som några Vidselmusikanter satt ihop. Medverkade gjorde Elin Eriksson med sång till eget gitarrkomp, Simon Hedman på trumpet, Stina Andersson med sång, Elin och Elis Magnusson på fiol respektive trumpet, samt ett sångteam från Filadelfia. Johan Nyström framförde egenhändigt skrivna raplåtar tillsammans med Mikael Lundgren.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om