Gulf öppnar ny station i Vidsel

Efter att OKQ8 stängde igen sin mack i Vidsel har byborna varit utan bensinstation i två månader. Nu är det klart att Gulf tar över.

Ljusare tider. Gulfs ovanjordstation i Vidsel öppnar i höst. Ett glädjebesked för Vidselsborna.

Ljusare tider. Gulfs ovanjordstation i Vidsel öppnar i höst. Ett glädjebesked för Vidselsborna.

Foto: Christoffer Markström

Vidsel2016-08-15 19:00

I slutet av 2015 kom beskedet att OKQ8 skulle stänga mackarna i Vidsel och Hakkas. Stationen i Vidsel skulle stänga vid jul – men blev till sist kvar till mitten av juni. Sedan dess har Vidselsborna varit tvungna att tanka i Älvsbyn eller Kåbdalis.

– Det har varit många som har varit förbi. Turister och speciellt de som jobbar i området. Testförare och vägarbetare som förlitar sig på att kunna tanka här, säger Ann-Chatrine Andersson, en av ägarna till Delikatessfabriken som äger fastigheten.

Ibland har bybor fått rycka in och hjälpa strandade bilister som har räknat med att tanka i Vidsel i sommar.

– Det har varit besvärligt för många bybor också. Man får åka till Älvsbyn för att bara tanka gräsklipparen och liknande.

Hakkas först ut

Förra veckan öppnade en ovanjordstation i Hakkas – i höst är det Vidsels tur att få tillbaka sin mack.

– Vi har ringt runt till många olika leverantörer och ställt förfrågningar och Gulf i Älvsbyn nappade på konceptet, säger Ann-Chatrine Andersson.

Gulf kommer att sälja blyfri 95, diesel och AD blue (för bussar och lastbilar) via en ovanjordanläggning.

– Jag beställde den vid midsommar och det var 14 veckors leveranstid. Så i slutet av september eller börjar på oktober skulle jag tro att den kommer, säger Tobias Eklund på Gulf i Älvsbyn.

Inte billigt

Han har tittat på en lösning sedan oktober i fjol.

– Det hade varit jättetrist om Vidsel hade blivit utan mack, de har ju så långt till alternativen. Men det är ingen billig anläggning så man måste se till att få ihop det.

Ann-Chatrine Andersson är helnöjd.

– Det känns jättebra med Gulf. Man kan ha Gulfkort och få poäng i Vidsel och nyttja rabatter nere i Älvsbyn, säger fastighetsägaren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om