Stefan Andersson och hans fästmö Åsa Vesterlund startade Lilla pizzafabriken i Vidsel 2018. Vid årsskiftet i fjol sålde de verksamheten till Marius Cata och hans fru. Nu vill paret lämna över stafettpinnen till nästa aktör som vill bevara den klassiska "Öjebypizzan".
– Vi har bott i Vidsel sedan 2005 och jag har arbetat på Delikatessfabriken i över tio år. Jag vill inte sluta jobba där och pizzaverksamheten blir för tung för mig och min fru, säger Marius Cata.
Det har funnits intressenter som har velat ta över verksamheten tidigare – men det har inte blivit någon affär.
– Det var bland annat en från Öjebyn som var intresserad. Det finns stor potential att utveckla verksamheten och pizzan är populär i Piteå, det ser man på efterfrågan i butikerna, säger Marius Cata.
Han konstaterar dock att pandemin var ett hårt slag mot Lilla pizzafabriken.
– Januari, februari och mars gick jättebra. Sedan kom viruset som en chock. Vi sålde 50–60 kartonger i månaden fram tills dess, sedan gick vi ner på åtta kartonger i månaden.
De har levererat pizza till elva livsmedelsbutiker i Vidsel, Vistträsk, Älvsbyn, Sikfors, Piteå och Luleå.
– Nu har vi tappat Coop på Storheden och med de volymer vi säljer så är en kund ett kännbart tapp.
Sedan de köpte verksamheten har paret hunnit investera i en del maskiner. Nu hoppas de att någon driver vidare Lilla pizzafabriken.
– Så länge vi inte säljer med förlust så är vi nöjda om någon tar över, säger Marius Cata.