Vidselskolans karneval lockade fram solen

Tro’t om ni vill, men det blev faktiskt flera grader varmare när Vidselskolan genomförde sin första karneval i måndags: Den efterlängtade junisolen lockades fram av utklädda elever och skolpersonal, som tågade i sambarytm längs Storgatan.

Barnen från förskoleklass upp till årskurs två hade valt fantasifigurer från sagans värld som karnevalstema. Stolta skyltbärare var Linnea Johansson (till vänster) och Maj Bualong.

Barnen från förskoleklass upp till årskurs två hade valt fantasifigurer från sagans värld som karnevalstema. Stolta skyltbärare var Linnea Johansson (till vänster) och Maj Bualong.

Foto: Britt Lindgren Blom

VIDSEL 2012-06-13 06:00

Initiativet att anordna en karneval kom från eleverna i årskurs fem.

- Idén togs upp på ett klassråd så vi bollade över förslaget till elevrådet. Sedan dröjde det inte länge förrän hela skolan hakade på, berättade femmornas stolta klasslärare Jenny Grönberg när PT dök upp på skolgården inför den förestående karnevalen.

Klasserna hade valt olika teman. Barnen från förskoleklass upp till årskurs två var utklädda till fantasifigurer från sagans värld med påfallande många prinsessor, men också en och annan indian och självaste Stålmannen i olika upplagor.

Olika teman
För initiativtagarna stod temavalet mellan fotboll och rappare.

- Rapparförslaget vann med en röst. Det blev nio mot åtta, förklarade femteklassaren Anton Berg och pekade på skylten med "Jenny’s crew" på ena sidan och "Jenny’s gangsta" på den andra.

Klass 3-4 hade "sport" som tema och årskurs fyra "film och tv". Sexorna var utklädda till pirater. Sjuornas pojkar var klädda som tjejer och tjejerna som pojkar. Åttornas tema var musikalen "Grease".

I sambatakt
I täten tågade musiklärare Börje Andersson och eleven Markus Lundberg med trummor, ackompanjerade på koskälla av Christer Englund.

Bland åskådarna återfanns bland andra Vidselskolans rektor Niclas Lyckander.

- Jätteroligt med ett så festligt arrangemang i slutet på vårterminen! sa han och berömde alla som jobbat med att ordna den första skolkarnevalen i robotbyns historia.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om