"Det känns allt mer som förvaring"

Niklas Svenlin, pappa till Love tre år, har tröttnat på kommunens ständiga neddragningar inom barnomsorgen.- Hur ska man kunna garantera Loves säkerhet med så lite personal?

Niklas Svenlin, Trundön, känner stor oro inför hur hans son Loves arbetsmiljö ska bli på förskolan med ytterligare försämringar: "Det känns som att det kan bli en väldigt stressig miljö för barnen"

Niklas Svenlin, Trundön, känner stor oro inför hur hans son Loves arbetsmiljö ska bli på förskolan med ytterligare försämringar: "Det känns som att det kan bli en väldigt stressig miljö för barnen"

Foto: Maria Johansson

TRUNDÖN2010-06-10 06:00
Niklas Svenlin studerar till psykolog i Umeå och när han är hemma i Piteå bor han ute på Trundön. Sonen Love Nilsson Svenlin är precis på väg att vakna när PT kommer förbi. Eftersom mamma bor på Djupviken går han på Ringsgata förskola som tillhör Långskataskolans rektorsområde.
- Han trivs väldigt bra på sin förskola! säger Niklas som dock är bedrövad över kommunens "nya neddragningar" och att man hela tiden "sparar på barnen".
- Det var ju inte länge sedan man försämrade för 15-timmarsbarnen, något som mötte mycket kritik från föräldrarna. Nu, innan man ens har utvärderat hur det gått, så kommer detta dråpslag.
Känner du oro?
- Absolut! Jag är både oroad och förbannad! Dels handlar det om den arbetsmiljö som Love vistas i - att han blir sedd och får hjälp och stöd under sin utveckling. Dels handlar det om hans säkerhet, hur ska man kunna garantera den med så lite personal?
Ifrågasätter
Niklas Svenlin upplever att förskolan allt mer känns som förvaring och att de pedagogiska inslagen får stå åt sidan. I ett mejl till Barn- och utbildningsnämndens (Bun) har han uttryckt sitt ogillande och ifrågasatt hur detta ska kunna genomföras utan att tumma på kvaliten och utan att de pedagogiska inslagen försvinner. Dock utan att få något svar.
- Det var ju också mycket protester från föräldrar kring detta med försämringarna för 15-timmarsbarnen, men jag upplevde inte heller då att man brydde sig från Bun:s sida. Ett vanligt argument är att "men det fungerar ju ändå", men det är klart att det gör. Personalen går helt enkelt på knäna för att det ska fungera, men man kan fråga sig vad som blir slutstationen?
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om