Regnvädret skrämde varken folk eller fisk

Trots regn och blåst var det inget fel på fiskelyckan när Svensby fiskevårdsförening öppnade sjöarna för säsongens fiskepremiär.

Lilly Renberg, 7 år, från Roknäs, fick napp på första kastet.

Lilly Renberg, 7 år, från Roknäs, fick napp på första kastet.

Foto: Camilla Berglund

SVENSBYN2014-05-30 21:05

Den årliga fiskepremiären i Svensbyn är lika med folkfest för många entusiaster. I år var dock vädret inget att skryta med och uppslutningen något sämre än vanligt. Så de flesta som fiskade i Djuptjärn denna kväll tycktes ha fått "bästa platsen", för fiskelyckan var det inget fel på. Ej heller humöret.

– Första halvtimmen gäller det att vara på hugget, för det är då det nappar, sade Jonas Wennberg, Bergsviken, i samma veva som han håvade in en regnbåge i enkilosklassen på första kastet.

Många fiskar

Han fiskade tillsammans med kompisen Peder Renberg, Roknäs, som hade som hedersuppdrag att hjälpa dottern Lilly, 7 år, när också hon på första kastet halade in en stor rackare.

Dagens taktik verkade vara bottenmete med powerbait eller fiske med drag.

Under premiären var det tillåtet att fiska med ett spö åt gången och fyra fiskar var det maximalt tillåtna antalet per person. Något som Jens Marklund, Sjulnäs, fixade under den första halvtimmen. Hans bror Fredrik var inte långt efter med sina två fångster. Dock tänkte ingen av dem tillaga fisken själv.

– Nä, det får våra föräldrar göra, de brukar röka den.

Ann-Marie Åström och Niklas Kanhagen från Roknäs, hade också riktigt bra flyt i fisket.

– Det är en iskall öl i snålblåsten som gäller, oavsett väder. Ifjol, var det kokhett på premiären, då satt vi och plaskade med fötterna i vattnet. Det vore ju kul om det kunde vara lite lagom väder nån gång, sade Niklas Kanhagen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om