Gratisfiske lockade entusiaster och nybörjare till Djuptjärn

Trots varmt väder och att folk förmodades lockas mer av bad än av fiske, kom det en hel del folk till gratisfisket i Djuptjärn på lördagen.

Foto: Camilla Berglund

SVENSBYN2014-07-12 12:02

Lördagens gratis fiske i Djuptjärn lockade en strid ström fiskeentusiaster. +26 grader i skuggan avskräckte varken inbitna fiskare eller nybörjare. När PT besökte den populära tjärnen i Svensbyskogarna, hade första fisken för dagen just bärgats av Alexandra Fridén.

– Jag tror den väger över ett kilo, sade hon nöjt.

Lite för varmt

Förra gången Svensby fiskevårdsförening anordnade gratisfiske var 2005. Då blev det succé med över 200 personer fiskesugna på plats. Ordföranden Staffan Eriksson väntade inte lika många denna heta sommardag.

– Många söker sig nog till stranden idag. Men vi har satt ut 80 kilo fisk nu i morse, så vi hoppas att det blir många napp trots att de söker sig på djupet när det är så här varmt.

Föreningen anordnar gratisfisket i syfte att locka framför allt barnfamiljer.

– Vi vill gärna värva medlemmar och rekrytera nya fiskare och det är ju barnen som ska ta över så småningom. Vi vill uppmuntra till fiske.

Flera barnfamiljer dök också upp, bland dessa var familjerna Jardeby, bestående av sonen Alexander och mamma Kristina och mormor Gully Johansson. Samtliga utflyttade söderut men uppe i Piteå över sommaren.

– Vi väntar på karlarna, som är på andra sidan och fiskar, hoppas de får något, sade Kristina Jardeby.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om