Oldsberg lämnar "På spåret"

Efter 19 säsonger lockar han fortfarande två miljoner tittare. "På spåret" är en långlivad succé, men fredagens program kan bli Ingvar Oldsbergs sista.

Under inspelningen av pratshowen "Skavlan" avslöjade Ingvar Oldsberg att han lämnar "På spåret" för att i stället blåsa liv i det klassiska programmet "Här är ditt liv".

Under inspelningen av pratshowen "Skavlan" avslöjade Ingvar Oldsberg att han lämnar "På spåret" för att i stället blåsa liv i det klassiska programmet "Här är ditt liv".

Foto: Jessica Gow/SCANPIX

Stockholm2009-02-20 06:00
- Inte ett lätt beslut, säger programledaren.
Sedan 1987 har Ingvar Oldsberg hunnit göra 19 säsonger av "På spåret". Programmet är ett av SVT:s flaggskepp och lockar runt två miljoner tittare varje fredag. Men nu går en epok mot sitt slut. Fredagens final kan det bli den sista med Ingvar Oldsberg i förarsätet. Under torsdagskvällens inspelning av pratshowen "Skavlan" avslöjade den populära programledaren att han lämnar "På spåret" för att i stället blåsa liv i ett av SVT:s genom tiderna mest populära tv-program.
- Jag kommer att göra "Här är ditt liv". Att lämna "På spåret" var inte ett lätt beslut men jag och Björn Hellberg har pratat om att det kanske var dags att göra något nytt i ungefär två år nu. Allt kommer till en slutstation, säger Ingvar Oldsberg.
Vem som tar över "På spåret" är ännu inte klart, men SVT lovar att det omtyckta programmet ska få en fortsättning.
- Vi har flera bra kandidater. Det måste vara någon som är allmänbildad och rapp i repliken. Antingen tar vi någon som är bred och folklig eller så hittar vi någon som har rätt profil, men som kanske inte är så känd, säger Christian Wikander, programchef på SVT Göteborg.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om