.
Den första versionen av Rosa kokboken kom hösten 2014 och sålde slut på några dagar. All vinst, 100 kronor per bok, går direkt till Cancerfonden och boken har totalt dragit in nästan en miljon.
I boken har Anna Benson, som jobbar som entreprenör, konstnär, författare och journalist, samlat kända kvinnor.
I längre reportage får läsaren följa deras möten med cancer på olika sätt, blandat med deras syn på mat – samt deras favoritrecept.
.
Via väninna
Anna Benson bestämde sig tidigt för att hon ville skriva en uppföljare och nu – i den rosa månaden oktober – är den här: Rosa kokboken II.
I boken delar tjugo kända kvinnor med sig av sina liv och sina möten med cancer. Det kan vara självupplevt som för Pamela Andersson och via en väninna som för Tilde de Paula Eby.
Dessutom paradrecept och tankar om mat.
Själv säger Anna Benson:
– Jag drömmer om att vi tillsammans ska kunna förändra. Och rädda liv.
Här bjuder några av bokens stjärnor på sina favoriträtter.