Vardagspasta för vuxna
Spaghetti med köttfärssås eller pasta Bolognese är inte samma sak men ändå nära besläktade. Här gör vi något mitt emellan. Snabbt, lättlagat och med vuxen smak som klarar sig utan ketchup.
Foto:
4 personer
400 g nötfärs
100 g bacon
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
500 g krossade tomater
2 msk tomatpuré
2 dl rött vin
1 1/2 msk kalvfond
olivolja
salt och svartpeppar
1/3 kruka färsk timjan
1/2 kruka färsk basilika
Till servering:
pasta
färskriven parmesanost
blandade salladsgrönsaker
1. Skala och hacka den gula löken. Strimla baconskivorna alternativt köp färdigtärnad bacon. Bryn köttfärsen med olivolja i rymlig kastrull eller gryta. När köttfärsen är grynig tillsätts bacon och lök, både den gula och fint hackad eller pressad vitlök.
2. Tippa i krossade tomater och klicka i tomatpuré. Rör om och fortsätt med rödvin och koncentrerad kalvfond. Låt allt koka upp och sjuda sakta i minst 20 minuter. Krydda med finhackad timjan samt basilika. Sjud ytterligare några minuter innan allt smakas av med salt och svartpeppar.
3. Servera pastan och köttfärssåsen med färskriven parmesanost och blandad grönsallad.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!