Vardagsmat från grillen
Falukorv med ost och tomat har väl de flesta fått på tallriken någon gång. Vill man ostfylla korv som ska grillas gör man klokt i att välja en ost som står pall för värmen utan att rinna ur och rakt ner i glödbädden.
Tjocka skivor falukorv fylls med halloumi och grillas långsamt under lock. Serveras med färdig tomatsås och blandad sallad.
Foto:
Grillad falukorvstournedos med halloumi
För 4 personer
600 g rak falukorv
4 skivor halloumi
1 tsk hackad färsk timjan
1 msk rapsolja
Till serveringen:
2-3 dl färdig tomatsås
4 toppskott färsk basilika
blandad sallad
1. Dra skinnet av falukorven och dela den i fyra lika stora bitar. Snitta mitt på så pass att det går att sticka in en skiva halloumiost och lite finhackad färsk timjan. Tryck försiktigt ihop korven utan att den går sönder och pensla utsidan med rapsolja.
2. Grilla korvarna stående, inledningsvis på öppen grill men när de fått lite färg under lock med öppen botten och toppventil. Grilltiden beräknas till totalt cirka 10 minuter.
3. Servera korvarna med tomatsås, färsk basilika och blandad sallad. OBS. Halloumiost är salt så det räcker mer än väl att smaksätta korven. Vill man krydda extra räcker det bra med lite nymald svartpeppar.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!