Sommarpasta med finess
Glöm snabbmakaroner och hastigt stekt korv. Pasta kan bli betydligt godare än så utan att man för den skull behöver stå i timmar vid spisen.
Tunna skivor fläskfilé i mustig tomat- och paprikasås är ett festligt och inte minst lättlagat sätt att bjuda pasta.
Foto:
Pasta med fläskfilé
och paprika
4 personer
500 g fläskfilé
300 g krossade tomater
1 röd paprika
1 grön paprika
1 rödlök
4 msk grovt hackad persilja
1 msk koncentrerad kycklingfond
salt och svartpeppar
olivolja till stekningen
Till serveringen:
500 g färsk pasta, gärna i olika färger
stora persiljekvistar
1. Putsa och skär fläskfilén i tunna skivor. Hacka persiljan. Skär paprikorna i centimeterstora fyrkanter. Skala och dela löken i klyftor.
2. Hetta upp en stekpanna och stek fläskfilén. Tillsätt paprikor och lök och fortsätt steka. Avsluta med tomat, persilja och koncentrerad kycklingfond. Låt allt koka upp och sjuda någon minut. Smaka av med salt och peppar.
3. Lägg upp nykokt pasta på varma tallrikar. Fördela kött- och grönsaksröran över och garnera med mer persilja och varma grönsaker.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!