Nyttigare svampmackor

Varma mackor med kantareller är en klassiker som tyvärr ofta blir väldigt fet. Smörstekt bröd och gräddig stuvning får kalorierna att staplas på varandra.

Mindre fett - mer smak. Rostat bröd med kantareller, fyra sorters peppar och tre sorters lök. Mycket smak utan onödigt fett.

Mindre fett - mer smak. Rostat bröd med kantareller, fyra sorters peppar och tre sorters lök. Mycket smak utan onödigt fett.

Foto:

Stockholm (TT Spektra)H2008-08-21 06:00
Men, som alltid, finns det möjligheter att "slimma" recepten men ändå ha kvar den goda kantarellsmaken. Med rostat bröd som grund arrangeras stekt svamp med tre sorters lök och fyra sorters peppar.
Som om inte det var nog kryddas allt med färsk rosmarin. Smakrikare svampmackor än så får man leta efter.
Kantarellmackor
För 4 personer
4 stora skivor vitt bröd
200 g kantareller
1 liten gul lök
1/2 rödlök
1 vitlöksklyfta
1 msk smör
1 tsk olivolja
1 krm fyra sorters peppar
1 nypa flingsalt
1 tsk färsk, finhackad rosmarin
1. Ansa svampen. Dela större exemplar. Skala och hacka gul lök och rödlök. Stek svamp och lök med smör och olivolja. Pressa över vitlöken.
2. Rosta bröden. Det är betydligt nyttigare än smörstekt bröd som lätt blir rena kaloribomberna.
3. Krydda svampblandningen med fyra sorters peppar (pepparmix som finns färdigblandad) som mals i kvarn eller stöts i mortel. Krydda lätt med flingsalt eller stött havssalt och finhackad rosmarin.
4. Fördela svampblandningen på brödskivorna och servera omedelbart.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om