Hett och lätt från thaiköket

Thailändsk mat lämnar ingen oberörd. Vanligtvis vill man prova fler och fler rätter, ibland sprutar tårarna och för det mesta är allt så vansinnigt gott.

Foto:

Stockholm (TT Spektra)H2008-08-28 06:00
Biff med sparris och ostronsås är en thaiklassiker. Båda såserna finns att köpa färdig på flaska i de flesta livsmedelsbutiker. Rätten är förhållandevis mild, åtminstone med thailändska mått mätt, vilket gör att även svenska smaklökar klarar kryddningen. Skulle det ändå bli för hett i munnen är en stor tugga ris bästa "eldsläckaren".

1 Skala och hacka vitlöken. Strimla biffen. Skär sparrisen i bitar, cirka 5 centimeter långa och hacka chilin.

2 Fräs vitlöken med olja i het panna eller wok. Fortsätt med kött, vänd runt, sedan sparris, vänd igen, och sist ostron- och fisksås, socker, vatten och kalvfond. Se till att allt blir riktigt hett. Lägg upp och garnera med hackad chili.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om