Festmat klar på minuten
IngressFestlig mat behöver inte ta timmar att laga. Några skivor kallrökt lax, några gröna sparrisar och kokt potatis serverat med pepparrotsgrädde är ett sätt att förenkla det festliga.
Rökt lax med grön sparris och pepparrotsgrädde. Festmat som alla klarar att laga.
Foto: Dan Strandqvist
Var noga med uppläggningen. Bygg på höjden, det vill säga rulla laxen i stället för att lägga skivorna platt på tallriken. Försök att lägga sparris och dekorationsdill så de lyfter från tallriken. Det ger det där lyxiga, lite proffsiga stuket.
Kallrökt lax
med pepparrotsgrädde
4 personer
500 g kallrökt lax i tunna skivor
150 g grön sparris
2 dl grädde
1 bit pepparrot
1 citron
dill
tomater
Till serveringen:
kokt potatis
blandad grönsallad
1. Skala och koka potatis, gärna små potatisar om du kan välja.
2. Ge sparrisen ett uppkok och låt den sedan dra någon minut i kokvattnet.
3. Arrangera laxskivorna på fyra tallrikar. Vispa grädden ganska hårt och smaksätt den med färskriven pepparrot. Spritsa små toppar eller klicka ut grädden intill laxen.
Garnera med sparris, citron, tomat och dill. Bjud kokt potatis samt gärna en lätt, blandad sallad till.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!