Festlig sommarpasta
Pasta kan med enkla medel förvandlas från halvtrist vardagsmat till trendig festmat. Våga prova nya kombinationer och framför allt, våga exponera pastan på ett proffsigt sätt. Enkla tips till roligare sommarpasta helt enkelt.
Pasta med ostsås får ett lyft om den toppas med krutonger.
Foto:
En blandning av musslor och kräftstjärtar tillsammans med späda sparristoppar blir en perfekt helgpasta. Servera gärna i portionsskålar eller djupa tallrikar.
Krydda med ost
Ost och pasta är en så nära perfekt kombination man kan komma. Det behöver inte vara dyra italienska buffelmjölksostar eller andra mer ädla ostar för att smakerna ska komma. En vanlig lagrad hårdost som rivs grovt och blandas med grundsåsen fungerar hur bra som helst. Tänk bara på att alla ostar är salta och vänta med extra salt till sista stund. Pasta med ostsås blir av naturliga skäl ganska mjuk i konsistensen. Ett sätt att bryta av det mjuka är att toppa varje portion med kryddiga krutonger. För att inte krutongerna ska få samma mjuka konsistens bjuds de i skål så var och en får tillsätta dem i sin egen takt.
Smakexplosion
Alla som gillar basilika och tål nötter vet att grön pesto är rena smakexplosionen. Pesto kan man göra själv, men den köpta kryddblandningen är en genväg till det italienska köket. Blanda peston med en halv sats grundsås som ringlas över nygrillade pilgrimsmusslor och pasta. Här talar vi om stora smaker även om musslorna måste köpas frysta och kanske inte är de allra största. Ett bra tips vid grillning av mindre musslor, eller andra skaldjur, är att trä upp dem på enkla träspett. Även om man drar bort spetten så fort de kommit på tallriken slipper man trasslet med skaldjur på rymmen eller ännu värre nere i glöden.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!