Enkla, färska rödbetor
Ibland är det enkla godare än allt vad komplicerad matlagning kan åstadkomma. Nykokta, färska rödbetor med pasta, smör och några saltflingor är ett exempel.
Foto: Dan Strandqvist Fiskpinnar med mos låter som en nödlösning och är det också. En egen ört- och citronsås räddar hedern.
Foto:
Nykokta rödbetor är goda som de är. Med lite smör och flingsalt förvandlas de till en delikatess. Nykokta rödbetor är goda att servera med pasta, ris eller couscous som en lättare vegetarisk måltid.
1 kg färska rödbetor
10 kryddpepparkorn
2 lagerblad
salt
nykokt pasta
smör
flingsalt
broccolibuketter
1. Skala och koka rödbetorna under lock i lättsaltat vatten smaksatt med lagerblad och hel kryddpeppar. När de är mjuka avbryts kokningen och vattnet slås av.
2. När rödbetorna svalnat något delas de i klyftor och bjuds som de är, eller med nykokt pasta, ris eller couscous. Vill man njuta på riktigt kompletterar man med smör och flingsalt.
Med pasta kan rödbetorna serveras i djupa portionsskålar. Komplettera gärna med lättkokt broccoli.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!