Busenkel räddare i nöden

Det är mänskligt att få middagspanik så här års. Trött efter en dag på stranden, hungriga barn och ... ja, ni vet säkert hur det kan bli. Då kan det inte hjälpas, det får bli fiskpinnar med pulvermos.

Foto:

Stockholm (TT Spektra)H2008-07-03 06:00
Det som räddar måltiden och den egna hedern är en snabbt hoprörd ört- och citrussås. Såsen görs av i huvudsak kylskåpskalla ingredienser och serveras kall. Praktiskt om man skulle befinna sig i stugan eller på annan plats där köksutrustningen är ett minimum. Kom bara ihåg att kolla vilken fisk som döljer sig under paneringen. Sej är okej, torsk är tabu hur mycket middagspanik det än är.
2 dl mager crème fraiche
1 msk lättmajonnäs
2 msk finhackad dill
2 msk finhackad persilja
2 msk finhackad gräslök
flingsalt och vitpeppar
1 citron
500 g färdiga fiskpinnar
potatismos
1 citron i klyftor
krispig sallad
100 g sockerärter
1 rödlök
gräslök till garnering
1. Hacka dill, persilja och gräslök fint. Spara lite gräslök till garnering. Rör samman crème fraiche och majonnäs. Blanda ner örtkryddorna.
2. Tvätta och riv det yttersta gula skalet från en citron. Smaksätt såsen med skalraspet. Dela citronen och pressa ut saften som också används som smakgivare i såsen. Ta inte all saft för då blir såsen för lös utan tillsätt ungefär en tesked. Till sist kryddas såsen med vitpeppar och flingsalt. Såsen serveras kall.
3. Stek fiskpinnarna varsamt i panna och vispa samman potatismos. Tips! Koka och ta upp sockerärterna i samma vatten som sedan används till mos. Lägg upp och garnera med gräslök, krispig sallad, citron och rödlök.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om