Fisk för medvetna
I svenska vatten finns gott om utmärkt matfisk. Abborre är bara ett exempel. Stridslysten vid sportfiske och utmärkt matfisk när den väl hamnat i pannan.
Foto:
Stekt abborre med stuvad fänkål
För 4 personer
4 abborrar
2-3 msk ströbröd av vete
salt och vitpeppar
smör till stekning
Till stuvningen:
1 stor fänkål
1 gul lök
1 1/2 msk smör
1 msk vetemjöl
2 dl mager grädde
1 dl vitt vin eller grönsaksbuljong
salt och peppar
Till servering:
blandad grönsallad
dill
citron
1. Rensa och filea fisken. Skär bort skinn och putsa bort alla ben.
2. Strimla fänkål och gul lök ganska tunt. Fräs strimlorna med smör i kastrull. Pudra över vetemjöl och späd med grädde, vin eller buljong. Sjud stuvningen några minuter. Smaka av med salt och vitpeppar.
3. Vänd abborrfiléerna i ströbröd och stek dem med smör i medelvarm panna. Salta och peppra lätt.
4. Lägg upp stuvningen och toppa med abborrfiléer. Dekorera med dill och citron. Valfri potatis och blandad grönsallad passar bra till.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!