Backyard Babies pratar om återkomst

Om sångaren Nicke Borg får som han vill blir det inspelning med Backyard Babies nästa år.– I min värld vore det väldigt bra om vi skulle rulla ut igen 2015, säger han.

Sölvesborg2013-06-11 06:01

Det är lördag kväll på Sweden Rock Festival och Nicke Borg går upp på scenen med sitt soloprojekt Homeland när bara timmar återstår av årets upplaga. Med två soloplattor i ryggen skulle man kunna tro att han tar någon låt från dessa att starta med. Men nej, han väljer Backyard Babies ”Brand new hate”.

Om något år eller två kan han dock ha hela Backyard Babies med sig på scen. För det pågår diskussioner om att starta upp bandet - som legat i dvala sedan 2010 - igen.

– Vi har aldrig varit närmare att börja spela ihop än vad vi är just nu. Vi pratar om det regelbundet, säger Nicke Borg innan sin spelning.

Dregens soloskiva

Först ska dock Backyard-kollegan Dregen släppa både soloskiva och självbiografi.

– Vi har väl sagt att vi ska börja jobba 2014 och så får vi se hur lång tid det tar. Förhoppningsvis, jag ska egentligen inte säga ett årtal, men i min värld vore det väldigt bra om vi skulle rulla ut igen 2015.

Nyligen kom Nicke Borgs andra soloplatta ”Ruins of a riot” där han lämnat countryrocken bakom sig - för collegepunk. Förklaringen till det är enligt Borg hans jobb som radiopratare på Bandit som inneburit att han blivit lite öppnare kring musik.

– Jag har snöat in på band som My Chemical Romance, Sum 41, Thirty Seconds To Mars, Paramore. Massvis med grejer som jag för fem, sex år sedan inte ens visste vad det var.

Backyard Babies har i viss mån alltid varit inriktade på hits. Men frågan är om inte Nicke Borg nu tagit det ett steg längre och blivit ännu mer kommersiell i och med nya soloplattan.

Är det dags att satsa på en karriär som låtskrivare?

– Ja, jag har funderat på det och skriver mycket till andra artister hela tiden. Men min största fiende i dag är tiden. Jag önskar att jag hade ännu mer tid.

Vad är viktigast då?

– Min absoluta förhoppning är att kunna ha mitt soloprojekt, Backyard Babies, mitt jobb på radion och mitt låtskrivande åt andra artister igång samtidigt.

– Men samtidigt känns det väldigt viktigt att lägga mycket fokus på Backyard Babies de närmaste åren. Någonstans för att visa de som möjligen har tvivlat på att vi kommer tillbaka.

– Vi är här för alltid.

Fakta Nicke Borg Nicke Borg om ...

Namn: Nicke Borg.

Ålder: Fyllde 40 år i april.

Familj: Hustrun Jojo Borg Larsson, bonusson och katt.

Karriär: Med i Backyard Babies sedan starten i slutet av 80-talet. Bandet tog en paus 2010 men planerar för en återkomst 2015 (”om alla planeter står rätt” enligt Nicke Borg). Borg var med i Melodifestivalen 2011 med bidraget ”Leaving home” och tog sig till final där han slutade åtta. Släppte en ep med soloprojektet Nicke Borg Homeland 2010 och följde upp med en fullängdare 2011. I maj kom senaste skivan ”Ruins of a riot”.

Aktuell med: Spelade på Sweden Rock Festival. Framöver ska han spela Coverfestivalen i Nässjö (15/6), Havsbadet, Lysekil (12/7), Getaway Rockfestival, Gävle (10/8) och Falkenberg Rockfest (24/8).

...deltagandet i Melodifestivalen.

- För mig blev det ett tydligt bevis att det går att få hits på radion och att få folk att lyssna på en schysst rockballad. Det gav mersmak. Det negativa är väl att Melodifestivalen tar sådan enorm plats.

...solokarriären.

- Tanken har hela tiden varit att det ska vara ett helt levande projekt, det vill säga att det ska variera och kunna byta genrer beroende på vem jag jobbar med.

...om sitt snart fem år långa liv som helnykterist och drogfri.

- Det är något jag stormtrivs med. Jag har aldrig mått bättre i hela mitt liv.

- Tanken går aldrig att det skulle vara värt att dricka ett glas vin. Det är mycket möjligt att det skulle gå hur bra som helst men om det inte gör det skulle jag rasera den här grejen. Missbruk är aldrig fräscht.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om