Mettävainio har lämnat Tjintokk

Så sent som i december när Nyheter i Norr träffade Tjintokks numera före detta vd, såg han fram emot nya utmaningar med företaget. För några veckor sedan sade han upp sig med omedelbar verkan.

Peter Mettävainio har för några veckor sedan sagt upp sig från Tjintokk i Slagnäs och gick med omedelbar verkan. (Arkivbild)

Peter Mettävainio har för några veckor sedan sagt upp sig från Tjintokk i Slagnäs och gick med omedelbar verkan. (Arkivbild)

Foto: Sofie Abrahamsson

SLAGNÄS2014-03-24 16:05

63-årige Peter Mettävainio, Gammelstaden i Luleå, har hängt med Tjintokk sedan företagets förra vd Karl-Erik Söderberg slutade under 2011. Sedan dess har byggkranar och grävmaskiner brummat mer eller mindre dagligen i norra delen av byn Slagnäs. Vintertestanläggningen Tjintokk har byggts ut i omgångar på både höjden och bredden, och vid säsongens början såg Mettävainio ljust på läget:

– Vi har investerat 25­–30 miljoner kronor i anläggningen, vi är fullbokade och isarna är naggande goda, sade han i december.

Då nämnde han inget om att han hade tänkt sluta, utan såg snarare fram emot nya utmaningar. Så vitt Nyheter i Norr erfar står Tjintokk i dag utan vd.

– Det stämmer att jag inte är kvar. Jag sade upp mig för ett par veckor sedan, säger Mettävainio per telefon.

Trappa ned

Att han gick med omedelbar verkan, och att han gjorde det mitt under brinnande högsäsong, ser han inte som något konstigt.

– Nej, jag känner att jag börjar vara till åren kommen och vill börja trappa ned. Jag tänker spela golf i sommar. Säsongen var ändå nästan över, så det var ingen fara med det. Jag ville gå direkt, och så blev det – inte alls underligt.

Ändrad åsikt

Men när vi sågs i december planerade du framtiden med Tjintokk?

– Ja, men du vet åsikterna kan ju ändras lite från dag till dag. Det är inget konstigt med det!

Vet du vem din efterträdare blir?

– Nej, jag har ingen aning.

Nyheter i Norr har vid upprepade tillfällen sökt hotellchefen Charlotta Hällerstrand för en kommentar, utan att lyckas få kontakt med henne.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om