Invasion vid fiskepremiär

Roger Pontare, Kevin Borg, fiske i Slagnäsforsen, boksläpp, festivalmat. Var och en som invaderade Slagnäs på fredagskvällen hade en anledning. Och som folket kom.

Roger Pontare var på ett strålande humör och fick skaka hand och krama om många barndomsvänner. Här har han tagit upp Hasse Karlsson från Tallberg för en stunds musicerande.

Roger Pontare var på ett strålande humör och fick skaka hand och krama om många barndomsvänner. Här har han tagit upp Hasse Karlsson från Tallberg för en stunds musicerande.

Foto: Bertil Sundkvist

SLAGNÄS2013-06-07 22:51

Förra årets fiskepremiär lockade 250 personer där det musikaliska dragplåstret utgjordes av Euskefeurat. På fredagskvällen blev det dubbelt upp. Långt före utsatt tid strömmade folket till och på Slagnäs Camping hade Tobias Stowasser fullt upp med att ordna parkering.

I mattältet som biltestföretaget Tjintokk svarade för var "fullt upp" bara förnamnet. Men mer än en timmes väntetid för en hamburgare var den här kvällen helt okej.

Jörgen Stenberg som suttit och signerat böcker introducerade Roger Pontare som kommer från byn. Det blev mysigt samtal om bus och första danserna. Roger Pontare bjöd sedan på en varierad kompott från sina år som artist. Han levererade "Vindarna visar mitt namn" och publiken svarade, och skanderade "En gång till, en gång till".

Sedan bjöd Pontare upp dragspelare Hasse Karlsson från Tallberg och de bjöd bland annat på en svensk version av "When I'm 64".

Kvällens överraskning var när Roger Pontare bjöd på en inspelning av framlidne Göte Harr som hade ett paradnummer "Havsörnsvalsen", och den fick ljuda ut över folkhavet.

– Till Göte i himlen, tack, och vi syns så småningom, sa Roger Pontare och bugade.

Sedan tog Kevin Borg över och publiken längst fram makade på sig till förmån för de yngre. Samtidigt tog ett antal fiskare på sig stövlar och gick ner till forsen. Det var ju torts allt för fisket som man kom.

Thord Westerlund från Laisvallby fick ganska snabbt upp en fisk.

– Det var en vild öring, och den måste man ju släppa, sa han.

Med Kevin Borg sjungande "Living on a prayer" så fortsatte firandet i Slagnäs.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om