2008 tog han hem SM i backe. Året efter nöp snöskoteresset SM-titeln i både backe och cross. Folk inom branschen döpt honom till "TokLasse" på grund av hans snabba och spektakulära sätt att köra i från konkurrenterna.
I hans bostad kloss mot verkstaden finns ett 60-tal priser.
– Dessutom har jag 150 hemma hos mamma, förklarar Lars Lundberg.
Hans framfart på banorna har givit resultat,och han har också format Allmec till ett stabilt företag, något off från allfartsvägarna, men kunderna strömmar till, särskilt nu när det är snöskotersäsong.
Gillar att skruva
Han är född i Karlskoga. 1979 kom familjen till Piteå. 1989–1991 gick han lantbrukslinjen vid Gran naturbrukskola där han byggde på kunskaperna med maskinskötarkurs.
– Jag har alltid gillat att skruva, säger Lars Lundberg, som hållit på med snöskotrar sedan 1980.
Efter utbildningen vid Gran arbetade han vid maskinverkstäder, bland annat Scania/Ferruform i Luleå. Han har servat skogsmaskiner och till meriterna hör att han handikappanpassat rallyföraren Mats Öhmans Volvo 240.
2008 köpte han fastighet i Skomanstjälen och då startade han också Allmec.
– Huset blev verkstad där jag inrett en del till tillfällig bostad. På sikt vill jag bygga ett riktigt hus men vi klarar oss på de 60 kvadratmeter vi har nu, säger "TokLasse".
Bäst på stötdämpare
Han förklarar affärsidén.
– Jag reparerar och servar snöskotrar och andra små maskiner. Jag kan också ta på mig uppdrag för större maskiner, säger Lars Lundberg, som uppger att han är bäst på att arbeta med fjädringar och stötdämpare.
Han bygger också snöskotercrossbanor.
En ligger nära hans fastighet och han har varit i Ryssland och byggt crossbanor.
– Jag ger tips och idéer om hur man bygger på ett säkert sätt, säger Lars Lundberg, som har fullt upp i dessa snöskotertider.
– Telefonen går varm. Det har exploderat senaste tiden. Häromdagen hade jag 70–80 samtal från kunder.
Dåliga teleförbindelser
Lars Lundberg säger att det fungerar rätt bra med att driva företag på landsbygden även om han ofta måste åka iväg och hämta delar.Tele och dataförbindelsen är dock undermålig.
– Före 2009 var det bra men sedan sade Telia upp avtalet eftersom de ansåg att de inte kunde leverera tjänsterna. Mobiltäckningen är usel. När jag pratar med en kund kan det hända att jag får ringa om 20 gånger.
Hur ser företaget ut om fem år?
– Jag hoppas att jag har en anställd så att jag inte behöver jobba 12–18 timmar varje dag. Långsiktigt är planen att jobba upp omsättningen och börja ta ut normal lön, säger Lars Lundberg om företagandet i Skomanstjälen.