Polisen stoppade bil – hittade miljonbelopp i väskor

Det började med att en bilförare kontrollerades av Skelleftepolisen. Det ledde till husrannsakan i fordon och bostad där polisen hittade miljonbelopp, både i svensk valuta och dollar. Nu sitter två män och en kvinna anhållna i polishuset i Skellefteå.

SKELLEFTEÅ2019-01-11 13:37

Norran berättade i torsdags om att polisen i Skellefteå hade stoppat ett fordon natten mot torsdag och det uppstått misstankar om att föraren var drogpåverkad.

Men det fortsatta polisarbetet ledde till betydligt allvarligare brottsmisstankar. Efter husrannsakan i fordon och i bostad hittades flera väskor med stora summor pengar.

Enligt uppgifter till Norran handlar det om en väska som var fylld med cirka 130 000 amerikanska dollar, som motsvarar drygt 1,1 miljoner kronor.

En annan väska ska ha varit fylld med cirka två miljoner svenska kronor.

Polisen hittade ytterligare en låst väska som misstänktes innehålla pengar, men där har Norran ännu så länge inga uppgifter om vad väskan innehöll.

Polisen i Skellefteå vill inte kommentera ärendet utan hänvisar till avdelningen för grova brott i Umeå som leder det polisiära utredningsarbetet samt den åklagare som är förundersökningsledare.

Åklagare Jonas Fjellström bekräftar för Norran att tre personer sitter anhållna i polishuset och att han förbereder att gå in med häktningsförhandlingar till Skellefteå tingsrätt under fredagen.

På grund av förundersökningssekretessen så kan åklagaren just nu inte lämna några övriga kommentarer.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om