Man döms för sexköp

En man i 30-årsåldern från Skellefteå kommun döms till två månaders fängelse för sexköp och försök till sexuellt tvång.

Mannen döms till fängelse för sexköp och försök till sexuellt tvång.

Mannen döms till fängelse för sexköp och försök till sexuellt tvång.

Foto: Henrik Montgomery/TT

SKELLEFTEÅ2019-03-07 10:54

Det var under våren 2017 som mannen kontaktade den unga kvinnan på Facebook. Hon mådde psykiskt dåligt vid tiden och fick 650 kronor av mannen mot att utföra sexuella handlingar över webbkamera.

Efter sexköpen skrev mannen till kvinnan och antydde att han hade inspelat videomaterial med henne som skulle kunna läcka ut om hon inte gjorde som han ville. Kvinnan och hennes mamma gjorde en polisanmälan och nu snart två år senare döms mannen av Vänersborgs tingsrätt för två fall av sexköp och försök till sexuellt tvång. Mannen har själv förnekat att han varit i kontakt med målsägande, att han vid tiden befann sig på ett behandlingshem, att han hade sålt sin mobiltelefon och att han inte hade tillgång till någon dator.

Målsägande har dock varit helt säker på att det var mannen från Skellefteå kommun som hon hade videochattat med. Att någon annan som hade tillgång till både hans bankkonto och Facebook och dessutom är så lik att målsäganden av misstag skulle ha pekat ut honom, framstår som högst orimligt enligt domstolen.

Vänersborgs tingsrätt bestämmer påföljden till två månaders fängelse och mannen ska även betala 5 000 kronor i skadestånd för att allvarligt ha kränkt hennes personliga integritet.

Mannen förekommer under fem fall i belastningsregistret, och är tidigare dömd för bland annat för ringa narkotikabrott och ringa hot mot tjänstemän. Han sitter i nuläget häktad i Skellefteå misstänkt för bland annat grov misshandel, övergrepp i rättssak, hot mot tjänsteman, och olaga hot. Några av brotten ska ha skett i Piteå.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om