Succépremiär på träsket

Fiskepremiären i lördags på Lillbrännträsket blev en succé. "Vi måste fixa en större parkering", kommenterade fiskeansvarige Stefan Forssten.

Fiskelycka. Vinnaren i barnklassen Lucas Prytz tillsammans med  andraplatspristagaren Isak Berg, båda från Sjulsmark. Och båda drog upp var sin röding över kilot.

Fiskelycka. Vinnaren i barnklassen Lucas Prytz tillsammans med andraplatspristagaren Isak Berg, båda från Sjulsmark. Och båda drog upp var sin röding över kilot.

Foto: Andreas Jönsson

SJULSMARK2016-03-09 18:30

Aldrig förr har så många slutit upp på fiskepremiären på Lillbrännträskets is i Sjulsmark.

Annonsen inför premiären var talande; "Obs! Använd extra starka linor och gör stora borrhål". Och även om borrhålen räckte till så blev det kvantitet i fisket – för många fiskar drogs upp.

Cirka 300 fiskare med familjer blev sammanlagt runt 500 personer som doppade krok och socialiserade. Vädret var inte särskilt vackert, men fisket var i brist på sol, alldeles lysande.

– Flera fiskare hade fyllt kvoten på tre fiskar efter endast 30 minuters fiske, säger fiskeansvarige Stefan Forssten.

Arrangör var Sjulsmarks skoter- och fiskevårdsförening, som enligt Forssten är största fiskevårdsföreningen i Fyrkanten med dubbelt så många deltagare på premiärerna än många andra.

Fisketävlingen vanns av Andreas Svensson från Luleå som lyckades lura en av de större regnbågarna. Hans vinnarfisk vägde 2,55 kilo. I och med vinsten kammade han även hem förstapriset i form av en motorisborr.

Barnklassen vanns av Lucas Prytz tätt följt av Isak Berg, bägge från Sjulsmark. De drog skickligt upp var sin röding på över kilot. Barnpriserna bestod bland annat av biobiljetter, vilket var mycket uppskattat.

Föreningen har planterat in cirka 700 rödingar, sedan finns det en hel del större regnbågar från höstens inplanteringar. Föreningen bedömer att det landades cirka 200 rödingar och ett antal regnbågar under premiärpimplingen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om