Stor fiskelycka i Lillbrännträsk

Det milda vädret har orsakat mycket flödvatten på isen och det blev en blöt fiskepremiär i Lillbrännträsk på lördagen. Men trots det var premiären självklar för många och 250 fiskekort löstes på förmiddagen.

Det fanns gott om fisk och de flesta fick napp.

Det fanns gott om fisk och de flesta fick napp.

Foto: Maria Johansson

SJULSMARK2014-03-01 14:15

Någon fara med isen var det däremot inte. Isen mätte 70 centimeter och för att förbättra beläggningen på isen hade Sjulsmarks skoter och fiskevårdsförening packat snön med skoter så gott det gick inför premiärhelgen. Däremot fanns det några så kallade varmhål som spärrades av.

– Isläget är som det förtjänar efter att det har varit plusgrader dygnet runt, säger ordförande Clas Ström.

Stor fisk

Upp till 500 kilo röding och 300 kilo regnbåge planterades ut senast så fisk fanns det gott om. Huruvida fiskarna nappar eller inte sägs bland annat bero på vädret och lördagens väderlek föll uppenbarligen fiskarna på läppen. Föreningen hade redan i förväg hintat om att använda extra starka linor och stora borrhål då den röding som planterats in är stor.

– En röding på fem – sex kilo är inte det lättaste att få upp i ett litet borrhål, förklarar Clas Ström.

4,5 kilo röding

Tre fiskar och två spön per fiskekort var det som gällde. En med god fiskelycka var Vidas Mykolaitis från Luleå. Han hade fått upp tre rödingar och en regnbåge på sina två fiskekort när PT var på plats på lördagsförmiddagen. Den största rödingen vägde dessutom 4,5 kilo. En riktig baddare med andra ord. Så stora rödingar fick inte fiskegrannen Jens Sankala, även han från Luleå. Men desto bättre, tyckte han.

– De är inte så stora jämfört med grannen men det är bra, jag har inte plats i frysen, säger han.

Han hade egentligen fyllt sin fiskekvot redan men han släppte tillbaka en fisk då han ville fortsätta en stund till.

4,5 kilo blev vinst

Vinnare av fisketävlingen som arrangerades i samband med premiären blev Vidas Mykolaitis Luleå med en röding på 4,5 kilo och övriga topp fem blev Hans Buren,  Luleå, med en regnbåge på 2,96 kilo, Lars Jokiaho, Rosvik, med en regnbåge på 2,51 kilo, Torbjörn Resin, Kalix, med en regnbåge på 2,51 kilo och Rick Abrahamsson, Luleå, med en regnbåge på 2,41 kilo.

Under lördagen var det även fiskepremiär i Vitsjön och i Abborrtjärn.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om