Full fart från start i Lilla Vasaloppsspåret

Klara, färdiga, gå och så var de iväg - eleverna i Sjulsmarks och Holmträsks skola - i Lilla Vasaloppsspåret. Några kilometer skulle det åkas och det var full fart från start som gällde.

Ronja Renberg stod längst fram i starten och kom också i mål som första tjej.

Ronja Renberg stod längst fram i starten och kom också i mål som första tjej.

Foto: Ylva Forslund

SJULSMARK2012-03-01 03:41

Det är Vasaloppstider och på skolor över hela kommunen körs Lilla Vasaloppet.

På onsdagen var turen kommen till Sjulsmark som åkte tillsammans med eleverna från Holmträsk.

Sammanlagt ett 100-tal elever från förskoleklass till sexan ställde upp på startlinjen, taggade till tusen.

Olika sträckor
Först släpptes tävlingsklasserna iväg och när de försvunnit utom synhåll gick startskottet för övriga. Det fanns att välja på att åka tre eller fyra kilometer och för de allra yngsta fanns ett spår runt fotbollsplanen som kunde åkas ett eller flera varv.

Samarbete
mellan skolorna
Lilla Vasaloppet är vinterns stora begivenhet på skolan och förutom elever fanns där gott om föräldrar och personal som stod vid sidan av spåret och hejade på. Efter avklarat lopp försågs eleverna med blåbärssoppa och saft.

- Lilla Vasaloppet har åkts här i många år och det är så kul att göra det tillsammans med barnen från Holmträsk. Vi försöker att träffas ett par, tre gånger per år och göra saker tillsammans och det här är ett av de tillfällena, sade Charlotte Nyman, lärare i 3-4:an i Sjulsmark, innan hon hastade iväg till speakerbåset för att skicka iväg startfältet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om