– Alla är så less på det här nu och samtidigt så duktiga på social distansering så vi kör på (nästan) som vanligt, säger Åsa Nilsson, verksamhetschef.
Hon berättar att man infört nya regler för både incheckning och vistelsen i övrigt, så att inga köer ska uppstå.
– Och vill man inte komma in i receptionen kan man checka in per telefon och swisha betalningen eller be personalen komma ut med kortläsaren. Det blir däremot ingenting i kåtan i år, men vi öppnar upp restaurangen och serverar våfflorna där istället, där det är gott om utrymme.
För att minska belastningen på servicehuset har ett hotellrum och en stuga satts av för att kunna användas för toa och dusch.
– Och sen är det ju faktiskt så, att de flesta med fina husbilar och husvagnar har både toa och dusch där. De kanske aldrig använt dem förut, men nu är det läge för det.
Likt alla andra serveringar har man i Sikfors fått anpassa sig till corona på flera sätt.
– Vi har lagt om produktionen och satsar på matlådor som jag kör runt och levererar ända ner till Piteå, men vi har kvar lunchserveringen också – buffé måndag till torsdag och bordsservering fredag. Restaurangen är stor och man behöver inte trängas.
Planerade evenemang, bland annat en romprovning under valborgshelgen, kommer också att genomföras.
– Vi har maximerat antalet till 20 och glesat ut borden så man kan i princip sitta ensam vid ett bord om man vill, säger Åsa Nilsson.