Fart på byggen vid Renöhamn

Det hamras och spikas för fullt just nu vid Renöhamn. Sjöräddningen (SSRS) sätter upp ny byggnad för sin räddningsbåt och senare i höst blir hamnföreningens nya servicehus klart.

Många båtägare håller ut. Den varma hösten har gjort att än finns tid att ge sig ut och göra exkursioner i Piteås vackra skärgård.

Många båtägare håller ut. Den varma hösten har gjort att än finns tid att ge sig ut och göra exkursioner i Piteås vackra skärgård.

Foto: Maria Johansson

RENÖHAMN2015-10-01 16:29

SSRS uppsyningsman Lars Lundberg säger att ett eget båthus funnits på önskelistan en längre tid. Hittills har räddningsbåten Sparbanken Nord fått övervintra utomhus. Nu är den tiden slut. Om drygt 14 dagar invigs den byggnad som kommer att rymma räddningsbåt och lokal för sällskapet.

– Vi har inte haft en egen lokal men nu får vi en och det är bra. Vi behöver en plats där vi kan samlas. Vi kör ju exempelvis mycket utbildningar under vintern, säger Kent Andersson, en av Sparbanken Nord´s, befälhavare.

Just nu färdigställer byggföretaget Bygg & Anläggning huset. Kostnaden ligger kring en halv miljon kronor. Medel som täcks via sponsring från bland annat Lindbäcks Bygg som skänkt byggmaterial. Dessutom har byggföretagen Nåiden och Betongmästarna deltagit i projektet.

Jättebyggsats

– Det har gått bra. Vi fick färdiga ritningar från Lindbäcks, det kom som en jättebyggsats, säger Kent Andersson, som själv håller deltar i bygget.

Hammarslagen ekar över Renöhamn och det gäller också det nya 50 kvadratmeter stora servicehus hamnföreningen satt upp och som blir klart senare i höst. Huset rymmer toaletter, dusch, diskrum och samlingslokal. Nu återstår bland annat att borra en brunn och dra in vatten.

– Vi ser att många äldre kommer ut för att vara vid Renöhamn, det är roligt, och många kommer hit för att grilla en kväll. Nu kan vi erbjuda en servicelokal där vi hoppas att också skolklasser söker sig hit, säger Kent Andersson.

Hamnföreningens ordförande Kent Öhman uppger att den totala byggkostnaden ligger på drygt 800 000 kronor där föreningen tagit lån för att finansiera projektet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om