Smakrik fisk till matlådan

Orden 'kokad fisk' kanske inte klingar jättegott. Men den här maträtten är väl värd en chans. Fisken blir mjäll och smakrik. Passar perfekt i matlådan.

Maträtt som även passar bra i lunchlådan.

Maträtt som även passar bra i lunchlådan.

Foto: Mari Gustafsson

Recept2019-05-18 06:00

Du behöver:

800 g torskfiléer eller annan vit fisk

2 dl vitt vin

3-4 dl fisk- eller grönsaksbuljong

några soltorkade tomater

1 röd paprika

1 gul paprika

4 tsk senap

hackad persilja

.

Gör såhär:

Koka upp vin och buljong i en vid, låg kastrull. Skär fisken i stora tärningar och lägg den i kastrullen. Låt sjuda på svag värme under lock mellan fem och åtta minuter. Ta upp fisken.

.

Skär paprikorna i små tärningar och de soltorkade tomaterna i strimlor. Häll eventuellt bort lite av buljongvattnet innan du tillsätter paprikan och de soltorkade tomaterna samt senap och låt det koka ihop så att paprikan mjuknar. Lägg i fisken och låt den bli varm innan du strör över grovhackad persilja.

Servera med ångkokad broccoli eller ris samt en härlig sallad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om